Jackpot

De jackpot is een bepaald bedrag waarmee een spel begint. Het is een prijs die gewonnen kan worden bij een loterij, poker, bingo of bij een gokkast. Elke keer wanneer het spel gespeeld wordt, wordt het bedrag van de jackpot verhoogd. De spelers moeten wel geld inzetten om het spel te spelen. Dit geld wordt gebruikt om de jackpot steeds groter te maken. 

Meestal wordt de jackpot niet gewonnen doordat men niet de goede combinatie draait in de gokkast of, in geval van een loterij, niemand het goede lot heeft gekocht. De jackpot blijft dan staan tot het volgende spel. In het geval van de gokautomaat is dit dus tot de volgende beurt voorbij is.

Als er veel mensen voor je hebben gespeeld, of een aantal mensen heel vaak hebben gespeeld, is de jackpot hoger dan wanneer er weinig is gespeeld met de gokkast. De kans dat je geld verliest aan de gokkast is groter dan dat je de jackpot wint. De hoogte van de jackpot is echter altijd hoger dan de hoeveelheid geld die je in de gokkast stopt, tenzij je de enige speler bent geweest sinds de vorige jackpot. In dat geval is het bedrag dat je hebt gewonnen even hoog als het bedrag dat je uitgegeven heeft aan de gokkast.

Wanneer de jackpot valt is bij een gokkast compleet willekeurig. Het is dus belangrijk om in je achterhoofd te houden dat men voor het plezier speelt, niet om te winnen. De gokautomaat is een plezierige manier om je tijd te verdrijven, zolang het met mate gebeurt.

< Home